Informace o fungování webu

Kompletní přehled všech důležitých funkcí a dalších informací o tomto webu. Zjistíte zde např. to, jak správně nastavit mapu, jak přidat vlastní bod do mapy, nebo třeba výhody registrace vlastního účtu.

Náhled článku | | 5461 x

Jak přidat bod do mapy

Pokud chcete přidat vlastní bod do naší mapy, tak není nic jednoduššího než použít náš připravený formulář. Není potřeba být registrovaný uživatel, stačí formulář vyplnit a následně kliknout do mapy vedle něj a tím označit přesnou pozici bodu.

Pokud svému prohlížeči povolíte sdílení polohy, tak mapa bude již předpřipravena na místě, kde se zrovna reálně nacházíte, a nemusíte se tak zdlouhavě v mapě hledat. V opačném případě bude nastavena aktuální poloha zobrazení hlavní mapy.

Animace přidání bodů do mapy.

Pokud zvolíte jiný směr než základní („ze všech směrů“), tak je nutné specifikovat přesný úhel, ve kterém se např. měří rychlost mobilním radarem. Po změně směru ve formuláři se u bodu místo kruhu objeví šipka, kterou tažením posunete do polohy, která odpovídá směru měření rychlosti.

Animace úpravy úhlu při přidávání nového bodu do mapy.

Nastavení mapy

Automatická aktualizace
Pokud je tato možnost aktivní, tak se všechna data v mapě budou sama aktualizovat každou minutu bez nutnosti obnovy webového prohlížeče.

Ověřená hlášení
Tato hlášení si může zobrazit pouze registrovaný uživatel, běžnému uživateli se tyto body budou jevit jako neověřené - nejdou rozeznat.

Ostatní filtry jsou intuitivní, doporučujeme si nastavit filtry tak, aby se na mapě zobrazovaly jen ty body, které vás opravdu zajímají - čím méně bodů se zobrazuje, tím je mapa rychlejší a aktualizace plynulejší.

Pamatujeme si vás

Web si pamatuje veškerá nastavení vaší mapy (pozice, přiblížení, filtry a jiné), takže se vám při obnově stránky nebo vypnutí prohlížeče nic neztratí, a když se vrátíte, tak vše bude tak, jak jste to nechali. Pokud jste registrovaným členem, stačí se přihlásit na jakémkoliv z vašich zařízení a nastavení se vám synchronizuje, ať přistupujete odkudkoliv.

Podrobnosti o hlášení

Po kliknutí na jakýkoliv bod v mapě se zobrazí bublina s detailními informacemi o daném hlášení. Mohou se zde nacházet další doplňující informace, jako jsou čas přidání, místo, podrobnější popis, autor, hodnocení, nebo i obrázek přímo z místa.

V této bublině můžete rovnou hlášení také hodnotit pomocí palce nahoru / dolů, a tím tak změnit jeho důvěryhodnost či dobu trvání zobrazení v mapě.

Náhled detailního popisku bodu v mapě.

Životnost bodů

Každý bod v mapě má od jeho přidání předem stanovenou dobu (životnost) po kterou bude aktuální a tím pádem se bude uživatelům v mapě zobrazovat. Jak se životní cyklus bodu bude chýlit ke konci, postupně bude ztrácet na viditelnosti (zprůhlední), až nakonec z mapy úplně zmizí.

Náhled změny viditelnosti bodů v mapě.

Tím, že uživatel potvrdí, že je bod v místě stále aktuální (dá mu like), se jeho životní cyklus opakuje. Tím pádem se v mapě může zobrazovat delší dobu, než je uvedeno v seznamu. Naopak pokud je bod hodnocen negativně, může být jeho životnost ukončena předčasně.

  • Policejní hlídka - 30 minut
    Ověřené - 60 minut
  • Mobilní radar - 30 minut
    Ověřené - 60 minut
  • Mobilní laser - 30 minut
    Ověřené - 60 minut
TYP HLÁŠENÍ NEOVĚŘENÁ OVĚŘENÁ
Policejní hlídka 30 minut 60 minut
Mobilní radar 30 minut 60 minut
Mobilní laser 30 minut 60 minut

Ověřená hlášení

Na rozdíl od klasických (neověřených) hlášení, která nahlašují běžní uživatelé, jako jste vy, a u kterých nelze vždy okamžitě zkontrolovat, zda se nahlášený bod v místě opravdu nachází, jsou ověřené body vybírány podle přísných pravidel, nebo pochází od ověřených uživatelů či zdrojů, u kterých jsme si jisti jejich relevantností. Mezi ověřené zdroje patří např. data z vybraných radarových detektorů.

I klasické hlášení od běžného uživatele se může později stát ověřeným bodem, pokud nasbírá dostatek pozitivních reakcí (lajků) od více uživatelů. Tím se zvedne i relevantnost samotného uživatele, který bod nahlásil.

Ověřená hlášení se v mapě zobrazují oranžovou (pískovou) barvou a zobrazují se výhradně registrovaným uživatelům. Pokud tedy ještě nemáte svůj účet, můžete se ihned registrovat.

Vzhled / Odlišnost ověřených hlášení.

test